• RKDES verspeelt winst in slotfase

  SJZ-RKDES ​3-3 ​RKDES VERSPEELT WINST IN SLOTFASE

  RKDES heeft op miraculeuze wijze niet de 3 punten mee kunnen nemen van SJZ uit Zoeterwoude, de Kudelstaarters verspeelde in blessuretijd een 1-3 voorsprong. De 3-3 werd in blessuretijd gemaakt door de mee gekomen keeper van SJZ hij kopte geheel vrijstaand een corner in het doel van RKDES nadat de 2-3 ook al in blessuretijd was gevallen. Grote deceptie dus voor de Kudelstaarters.
  RKDES begon in dezelfde opstelling als vorige week en dat was voor het eerst dit seizoen dat de Kudelstaarters twee wedstrijden met dezelfde elf begonnen, Lars Winters dus weer in de spits. De eerste kans was voor de Afas/Nieuwendijk brigade het was Jordy Vrolijk die vrij kon aanleggen maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. Beide ploegen probeerde al opbouwend aan te vallen maar beide ploegen grossierde in het verspelen van de bal zodat het allemaal erg rommelig aan deed. De eerst echte kans voor SJZ werd gelijk een goal, de spits van SJZ kon vrij uithalen en schoot de bal onder in de hoek 1-0. De Kudelstaartse formatie liet het er niet bij zitten en zocht steeds nadrukkelijker het doel van SJZ en dat lukte dan ook om de 1-1 op het bestaande bord te zetten. Een corner van rechts werd door Roy Endhoven doorgekopt en de bal viel precies voor de voeten van Erik Overvliet hij bedacht zich geen moment en schoot diagonaal binnen. Ruststand dan ook 1-1.
  In de tweede helft wist de plaatselijke FC al gauw op voorsprong te komen, het was Dennis Pronk die over rechts opstoomde en de bal hard voor gaf, de keeper van SJZ maakte zijn enigste foutje in de wedstrijd en liet de bal van zijn borst afstuiten en ja dan is Indy van Koert er als de kippen bij om binnen te tikken 1-2. Maarten van Putten kwam in het veld voor Lars Winters en de wat grieperige Arnoud van Leeuwen ging douchen en voor hem kwam Elias Elhadji in het veld. Koud in het veld was het Maarten van Putten die een vlijmscherpe voorzet afleverde en jawel daar is ie weer Indy van Koert knalde de 1-3 binnen met nog twintig minuten op de inmiddels niet meer werkende scorebord. In deze fase kreeg RKDES legio kansen om de voorsprong uit te werken. SJZ dat met meer mensen ging aanvallen liet heel veel ruimte achterin toe maar keer op keer wisten onze jongens er knullig niets mee te doen. En dan zal je het beleven dan scoort in de negentigste minuut SJZ een identieke goal als hun eerste, weer kon een speler uit een corner de bal vrij aannemen en weer schoot hij hem in de rechter beneden hoek. En dan breekt de blessuretijd aan en zet SJZ alles op alles en zie je de paniek bij de Kudelstaarters groeien. De bal komt amper nog op de helft van de “vijand” wat we de hele wedstrijd nog niet gezien hebben zie je plots gebeuren. SJZ krijgt nog een corner en de keeper van SJZ komt het hele veld oversteken en mag dan geheel vrij de bal in de touwen koppen alsnog 3-3. De goed leidende scheidsrechter floot nagenoeg gelijk af en liet de spelers maar ook de trouwe supporters in verbijstering achter, hoe kan zoiets gebeuren. Het zal nog alle hens aan dek worden om ons bij de eerste zes te plaatsen die recht geeft op de promotieklasse maar we blijven hopen maar de realiteit leert ons dat zeker nog 11 ploegen in de race zijn voor maar zes plaatsen en dat met nog 4 wedstrijden te gaan. Volgende week thuis tegen koploper DIOS en winnen is echt een must.
  RKDES speelde in de volgende opstelling:
  Tommy Blokzijl, Roy Endhoven, Arnaud van Leeuwen(52Elias Elhadji) Robin vd Steeg, Erik Overvliet, Dennis Pronk, Lennart Kok, Jordy Vrolijk(70Rick Verkuil), Lars Winters(52Maarten van Putten), Indy van Koert, Mano van Veen.
  24ste minuut 1-0 SJZ
  38ste minuut 1-1 Erik Overvliet
  50ste minuut 1-2 Indy van Koert
  61ste minuut 1-3 Indy van Koert
  90ste minuut 2-3 SJZ
  92ste minuut 3-3 SJZ

  EPPO
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide