• RKDES wint derby tegen Aalsmeer

  RKDES 1 - Aalsmeer 1

  RKDES speelde deze zaterdag een vriendschappelijke derby tegen Aalsmeer. En gelukkig waren we weer in oude doen en op een niveau die we kennen. Vanaf het begin was het leuk voetbal om naar te kijken en creëerde DES al snel meerdere kansen. Al in de 4de minuut werd Ruben Onderwater weggestuurd maar vond de Aalsmeerse keeper op zijn weg. Uit de corner opvolgend werd er meteen gescoord bij een strakke bal van Lennart Kok die door Roy van Endhoven bij de de eerste paal werd ingeschoten 1-0.
  En RKDES ging door. Al in de 8ste minuut een andere kans waar Maarten v Putten voorgaf op Lennart Kok die met een halve omhaal helaas de bal naast zag gaan.
  Het eerste gevaar van Aalsmeer kwam van een afstand schot die gedragen door de wind nog tricky werd voor een snelle reagerende Tijn Kraak. Aalsmeer kon verder niet veel kansen creëren uit de druk die ze op de RKDES verdediging zette.
  Met een prachtig doelpunt in de 29ste minuut werd het 2-0. Lennart Kok aan de zijkant diep gestuurd waar Mike vd Bergen hier nog eens overheen ging en de goed ingespeelde bal meenam strak voorgaf op de inkomende Ruben Onderwater die netjes de bal bij de eerste paal in het doel verwekte.
  Zo ging RKDES gewoon door met kansen creëren. In de 42ste minuut was het onze rechtsback Micheal v Schreven die zelf sterk door kon gaan en alleen op de keeper net niet goed de bal kon afschuiven op de meegekomen Lennart Kok. Zo werd deze kans verloren.
  In de tweede helft liet RKDES zich verder terug zakken en werden de diepte ballen vaker door de harde wind te hard ingespeeld we zodoende minder kansen creëerde.
  Maar was het Mike v/d Bergen die van zich deed spreken in weer een sterke wedstrijd met een assist en een heel goed doelpunt. Hij in de 68ste minuut door de ingevallen Mano v Veen in strafschopgebied werd aangespeeld al staand kort wegdraaide van zijn tegenstander en met alleen de keeper voor zich de bal via de grond hard in het doel verwerkte en de 3-0 liet aantekenen. 
Dat Aalsmeer nog een goed doelpunt maakte uit een corner aan het einde van de wedstrijd was alleen iets voor de statistieken en verder met nog wat entertainment van Ruben Onderwater die tweemaal alleen voor het doel zijn kansen niet kon afmaken hadden we genoten van een vermakelijk stukje voetbal plezier.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide