• RKDES wint eerste wedstrijd

  RKDES 1 - Zwanenburg 1

  Zowel Zwanenburg als RKDES konden we onderaan van de competitie vinden dus voor beide teams een belangrijke wedstrijd om zo meer vertrouwen en een wat veiligere positie te realiseren. 

  RKDES begon de wedstrijd met een achterhoede die er beter bij stond dan de afgelopen wedstrijden. De ingevallen Lucas Lindijer deed het goed en zorgde voor meer duidelijkheid in de achterhoede. Er werden minder fouten gemaakt en was er meer eenheid. 
Op het middenveld konden we Mike vd Bergen vinden die het lastig had deze wedstrijd vergeleken met de goede invalbeurt van afgelopen week. 
Zwanenburg was de betere ploeg maar vanwege het niet afmaken van de kansen was het RKDES die in een zeer effectieve periode aan het einde van de eerste helft met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust kon opzoeken. 
Menigeen stonden met hun ogen te knipperen om te begrijpen wat er nu gebeurde net voor de rust. Zo effectief hadden we RKDES niet eerder gezien. Het liet wel zien tot wat we in staat zijn. Er zit gewoon meer in dit RKDES dan dat we tot nu gezien hebben. Dat moet gewoon vertrouwen geven voor de toekomst.

  Het was Lennart Kok in de 36ste minuut die bij een vrije trap Rick Verkuyl vond die goed voor zijn verdediger kwam en de bal over de uitgekomen keeper in het doel kopte 1-0.
 Nog geen minuut later was het wederom DES die aanviel met goed doorzetten van Laurens van de Scheur die vanaf de zijkant een prachtige strakke bal voor gaf aan Indy van Koert die maar net te kort kwam om de keeper te verschalken. 
In de 42ste minuut was het wel weer raak met goed storen van RKDES waar Roy Endhoven de bal diep kon meegeven aan Rick Verkuyl die alleen op de keeper geen fout maakte en rustig en koel de 2-0 noteerde. 
Even daarna door snel de bal in het spel te brengen bij onze keeper Tijn Kraak kon uiteindelijk Indy van Koert met een droge schuiver de 3-0 aantekenen.

  In de tweede helft konden we verwachten dat Zwanenburg druk zou gaan zetten op DES maar hield onze sluitpost Tijn er weer de moeilijkste ballen uit. Zo was er dat moment waar we door slordig terug spelen Zwanenburg alleen op doel konden zien afgaan waar Tijn Kraak zijn goede positie vast hield en er zo voor zorgde dat de speler niet anders meer kon dan de bal net naast het doel te plaatsen. Het was een moment die boekdelen vertelde over onze keeper die echt geweldig stond te keepen en in de vorm van zijn leven is. 
Dat Zwanenburg terugkwam tot 3-2 had alleen maar te maken met geluk en de hulp van RKDES. 

  Zo werd een voorgegeven bal van Zwanenburg als het ware door de wind over Tijn Kraak heen gedragen en achter in het doel neergelegd 3-1.

  Het tweede doelpunt dat volgde was als een cadeautje gegeven door Roy Endhoven die de bal over zich heen liet gaan en er niet goed genoeg op reageerde waar de spits van Zwanenburg wel op scherp stond en alleen op de keeper gemakkelijk de 3-2 op het scorebord zette.
  
Hierna volgde een nagelbijtend einde waar RKDES de zwaar bevochten wedstrijd kon afsluiten met de zo felbegeerde drie punten. Deze overwinning was zeer welkom in een voor RKDES gebleken zware competitie.


  Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide