• RKDES wint laatste wedstrijd van competitie


    Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Waar RKDES lekker fris en aanvallend voetbal liet zien. Schijnbaar geen last had van de warmte die net nog even om de hoek kwam kijken dit voorjaar. Het was al snel 1-0 door een afgeslagen bal die in de 6de minuut aan de zijkant door Micheal Schreven werd voor gegeven en met doorlopen van Maarten v Putten de bal bij Mano v Veen belande. Die met een kap beweging ruimte creëerde voor zijn schot die in de kruising belande. 
In minuut 20 was het weer raak voor RKDES. Maarten v/d Putten weggestuurd waar de bal bij Mike vd Bergen terecht kwam die rustig bleef wachten en in de verre hoek de bal verwerkte 2-0. 
Het was lekker vertoeven zo langs de lijn in het zonnetje en ging DES gewoon door. Met Roy Endhoven die buiten het strafschop gebied de bal bij de tweede paal droog inschoot en de 3-0 maakte.
 Het eerste echte gevaar voor Sporting Leiden kwam in de 38ste minuut maar werd de kans gemist. 
Veel liet Leiden verder niet zien en maakte geen indruk op DES die vrolijk verder ging met het creëren van kansen. In de tweede helft werd het spel slordiger. Werden er meer fouten gemaakt en was het duidelijk dat voor RKDES en de tegenstander de wedstrijd gespeeld was. 
Er werden nog wel doelpunten gescoord maar was het leuke voetbal helaas niet meer te zien.
    Maarten v Putten kon Mano v Veen bereiken die keurig de bal op de borst aannam draaide en de bal met een halve volley over de keeper verwerkte 4-0.
    In de 70 minuut nog een goede redding van Krijn Kraak. En met de ingevallen Lennart Kok die nog de paal vond werd het uiteindelijk 5-0 door diep gaan van Rick Verkuyl die voor doel “man of the match” Maarten v/d Putten vond die intikte. Aan het einde werd er nog afscheid genomen met een bloemetje van Sven Boelsma die stopt bij het eerste elftal en het tweede elftal gaat trainen. En afscheid van Amir el Hadji die een andere club heeft gevonden.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide