• RKDES wint van koploper

    RKDES 1 - Nieuwkoop 1
    Met nog 13 wedstrijden te spelen waren we op de helft van het seizoen 2022-2023 beland. En mochten we vandaag de nummer 1 Nieuwkoop verwelkomen. Dit zijn dan van die wedstrijden waar het omgaat. Als je wat wilt bereiken moest je het nu laten zien. Om met elkaar in dezelfde flow te komen voor een optimaal resultaat. Het laten zien van dat beetje extra met elkaar. Alleen dan kan het gebeuren. Dat zouden we vandaag graag willen zien. En dat zagen we ook. Een leuke wedstrijd zeker voor RKDES met een resultaat met een goud randje. Chapeau hoor. 
RKDES speelde met vertrouwen op een niveau van eigen kunnen. Niets meer of minder. Nieuwkoop was duidelijk de beter voetballende ploeg maar RKDES had daar zichtbaar lak aan. Ook na de kans in de 14de minuut van Nieuwkoop waar de bal via de onderkant lat weer het veld in kwam speelde RKDES gewoon door met het vertrouwen welke voor de tegenpartij voelbaar was. Een tegenpartij die hierdoor niet genoeg druk op het doel van RKDES kon zetten. Het kwam er gewoon niet uit bij Nieuwkoop. Het was gewoon niet overtuigend genoeg om RKDES zenuwachtig te maken. 
In de eerste helft kwam RKDES nog aan voetballen toe en kon nog tegen gas geven en wat kansjes creëren. Wat dan ook resulteerde in de 1-0 in de 18de minuut nadat de hard werkende Lennart Kok zoals heel RKDES hard werkte in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Penalty. Mike v/d Bergen stond op uit de groep om deze zware taak op zich te nemen wat hij met gemak uitvoerde. De keeper de verkeerde kant op stuurde en strak hard de bal laag in de hoek verwerkte. Heerlijk gewoon. 
We waren nog niet bij gekomen van blijdschap of er lag alweer een balletje in het netje. Bij een ingooi van Mauro Regueiro Pons zat de Nieuwkoopse verdediging fout en werd de bal prooi voor de snel inkomende Maarten v Putten die van dichtbij strak in de korte hoek de 2-0 aantekende. Gewoon geweldig dus. Nieuwkoop zette wel aan maar was de RKDES verdediging op orde en konden we met dit goed resultaat even gaan rusten. 
De tweede helft deed RKDES geen moeite meer om te voetballen. Weg is weg en op goed geluk was de remedie. Nieuwkoop die ook in de tweede helft niet bij machte was om het RKDES echt moeilijk te maken zag je RKDES groeien met het vertrouwen om de voorsprong verder uit te bouwen en te wachten op de kansjes die komen zou. En zo geschiedde. Na de wissels met het inbrengen van Roald Pothuizen en Benjamin v Gastelen speelde we op de counter met deze 2 diep spelende spitsen. 
En dit pakte goed uit waar de zeer actieve Maarten v Putten via de zijkant kon doorbreken en de bal strak voorgaf op de meegekomen Roald Pothuizen die de 3-0 intikte. Een counter uit het boekje prachtig. 
En RKDES was er nog niet klaar mee. Met weer Maarten v Putten die vanaf de zijkant de bal in strafschop gebied binnen schoot waar de bal met de hand werd verwerkt en we zo weer een strafschop verdiende. Wederom het de koele Mike v/d Bergen was die de 4-0 inschoot. Deze Mike v/d Bergen wel als man of the match genoemd mocht worden en dit verdiende met twee heerlijke doelpunten. Hij de afgelopen week al een goede wedstrijd voetbalde maar nu ook een heel gezond stukje werklust tentoon spreidde. Dit was ook wel nodig in een wedstrijd waar de voetbal kwaliteiten verloor van een gezond stukje werklust. 
En zo word het alsmaar gekker in deze competitie en staan er nu 8 ploegen op 4 punten van de koploper. Wat een competitie zeg. Heerlijk gewoon! Go DES go.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide