• RKDES wint weer

    RKDES 1 - RCH 1
    Het was goed te zien dat we het vertrouwen van afgelopen zondag mee hadden genomen tegen RCH op deze donderdag avond. Vanaf het begin was het RKDES die de touwtjes in handen had. RCH die de hele wedstrijd geen indruk kon maken kreeg welgeteld 3 kansen in de hele wedstrijd. Daarentegen kon RKDES wel veel kansen op de mat leggen. In de 15de minuut met Mike vd Bergen op Indy v Koert die net naast schoot. Met corners van Lennart Kok op Roy Endhoven die de bal naast plaatste en op Rick Verkuyl die de keeper op zijn weg vond. Het eerste kansje van RCH in de 22ste minuut kon de pret van het spel van DES niet stoppen. Een driehoekje met Roy Endhoven Lennart Kok eindigend bij Indy v Koert die ook de keeper op zijn weg vond. Er volgde in de laatste 15 minuten van de eerste helft opvolgend aanvallen van Mike vd Bergen schot op de paal een corner op Rick Verkuyl die naast kopte. Met nogmaals Verkuyl die in een prachtige draai beweging 2 verdedigers de verkeerde kant op stuurde en zo een gaatje vond voor het doel van RCH maar de kans niet kon verzilveren. Een bal kaatste bij het doel weer terug het veld in waar Mike vd Bergen nu zijn schot in de verdediging zag smoren. 
In de tweede helft starte we nog sterker als we de eerste helft eindigde. De kansen volgde zich op zoals met een vrije trap van Mike vd Bergen waar de terugvallende bal Koen Braat bereikte die zijn bal over zag gaan. DES gaf niet op en bleef kans op kans creëren om te zorgen dat er een doelpunt zou gaan vallen. Met bij vlagen goed voetbal van RKDES kant was het de uitblinkende keeper van RCH die in zijn eentje er voor zorgde dat de stand op 0-0 bleef staan. Mike vd Bergen die nu op een bal vlak voor doel tekort kwam. 
Tot in de 59ste minuut toen we eindelijk de 0 van het scorebord konden spelen. Na weer een goed lopende aanval vanuit het middenveld werd de bal door de keeper geblokt en met de inkomende Rick Verkuyl konden we eindelijk op 1-0 komen. Hierna werd DES even terug gedrongen door RCH maar konden we nog steeds kansen creëren. Zoals uit 2 corners met kopballen van Robin vd Steeg. Gelukkig maakte we daarna snel de 2-0 door goed voetbal van Roy Endhoven die 3 spelers dolde. Het was hier Ruben Onderwater die de bal strak terug kon plaatsen op Roy Endhoven die door speelde op Rick Verkuyl die intikte 2-0. Hierna volgde in de laatste 15 minuten vechtvoetbal waar niet veel meer aan was voor het publiek. RCH niet gevaarlijk meer kon worden en DES ook niet meer kon overtuigen. Dat RCH nog de 2-1 maakte was er alleen maar voor de statistieken. RKDES staat nu steviger in de middenmoot en kijken we nu eerder naar de bovenkant van de competitie als naar de onderkant. Hopelijk kunnen we de vorm aanstaande zondag tegen het sterke Swift doorzetten en daar ook wat puntjes sprokkelen. Dat vertrouwen heb ik wel. Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide