• Rode Leeuwen O13-1 belonen zichzelf met 3 punten tegen nummer 3 op de ranglijst

Competitiewedstrijd nummer 7 vandaag tegen Sporting Martinus JO13-2 thuis. Martinus stond voor aanvang van deze wedstrijd op de 3e plek in de ranglijst. Vandaag helaas wederom niet compleet door blessures van Job en Jorn, waardoor we welgeteld 1 wissel hadden. De eerste paar minuten lieten al snel zien waarom Martinus op de 3e plek stond, ze vonden elkaar makkelijk en er was veel dreiging naar voren, maar zonder echte kansen te creeeren. In minuut 17 waren we onze wissel kwijt, noodgedwongen moest Kay het veld verlaten nadat hij ongelukkig op zijn knie was gevallen. Net als de afgelopen weken gaf RKDES weinig weg, organisatorisch staat het de laatste wedstrijden goed en weten we in de snelle omschakeling tot kansen te komen. Zo ook in de 21e minuut. De bal werd veroverd en vanaf de middenlijn werd de bal door Luuk naar de buitenkant gespeeld op Dean, deze gaf de bal scherp voor en Jamie tikte de 1-0 binnen. Twee minuten voor de pauze was het wederom een steekpass van Luuk op Dean die goed was doorgelopen en verdiend de 2-0 binnenschoot. Met een mooie voorsprong werd de rust bereikt. Vlak na rust was het na een zeldzaam missertje achterin plots 2-1. Martinus rook zijn kansen en zette nog meer druk. Nadat een Martinus speler werd neergelegd en DES de bal uit wilde spelen, besloot een tegenstander de bal met de handen op te pakken, reglementair hands waar de scheids voor floot. De onderuitgehaalde speler stond inmiddels weer en de vrije trap werd door Luuk diep op Dean gespeeld, deze was sneller dan zijn tegenstander en met een hard diagonaal schot vloog de 3-1 tegen de touwen. Martinus kwam nog een aantal in de buurt van het RKDES doel, maar verder dan een paar corners kwamen ze niet. Eindstand 3-1 en een beloning voor het harde werken van de afgelopen periode. Volgende week de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper sv Ouderkerk.

Mannen, grote klasse wat jullie vandaag hebben laten zien!