• SEP - RKDES

    SEP-RKDES RKDES MIST “KILLER”

     

    Voor alle RKDES supporters die wegens Corona niet bij de wedstrijd aanwezig konden zijn ben ik toch maar weer in de zogenaamde “pen geklommen” om een verslag van deze wedstrijd te maken. RKDES kende deze competitie een goede start met twee winstpartijen en SEP had één keer gewonnen en één keer verloren. Het was ronduit saai rond het veld,toeschouwers waren niet welkom, gelukkig de pers wel dus stonden we met drie man langs de lijn voor de verslaglegging en voor radio RICK die rechtstreeks verslag doet van de wedstrijden van onze plaatselijk trots. Eerste helft hadden de Kudelstaarters de felle wind in de rug maar of dat nu echt een voordeel is!

    Maarten van Putten was weer terug van een schorsing en Tim van de Linden stond op doel omdat vaste keeper Tijn Kraak vorige week door zijn enkel was gegaan. RKDES begon onrustig en dat leidde al gauw tot de 1-0 achterstand Mauro Pons stond niet goed bij een dieptebal van SEP zodat  buitenspel werd opgeheven en de linkerspits Marco van Blitterswijk kon alleen op onze keeper af gaan en die was dan ook kansloos tegen de schuiver 1-0. Langzaam aan nam de Afas/Nieuwendijk brigade het heft in handen dat leidde ertoe dat de bal twee keer van de lijn bij de tegenpartij gehaald moest worden terwijl een vliegend schot van Maarten van Putten over het doel vloog. Uiteindelijk kwam na een klein half uur toch de verdiende 1-1 op het scorebord, een ingooi van rechts werd door Roy Endhoven doorgekopt naar Maarten van Putten die de bal bij de tweede paal mede gedragen door de wind binnen zag rollen 1-1 Twee schoten van rand zestien door Maarten van Putten en de goed spelende Jimmy Baars werden door de keeper van SEP uit het doel gestompt. In de tweede helft begonnen we niet goed, Sep zette nu RKDES onder druk wat ze de hele eerste helft nog niet hadden kunnen doen. Tim van de Linden moest zich strekken om een schot van SEP te pareren en daarmee liet hij zien een prima stand in voor Tijn Kraak te zijn. Daarna ging de tweede helft aardig gelijk op beetje rommelig van beide partijen maar dat kwam natuurlijk ook wel door de strakke wind  maar ook wel door de bloedeloze entourage waarin gespeeld moest worden. Lennart Kok moest zich geblesseerd laten vervangen door Mano van Veen maar dat maakte kwa spelbeeld niet veel uit. De laatste 15 minuten waren weer helemaal voor RKDES met kans op kans maar ze moeten er wel in. Inzetten van Mano van Veen, Jimmy Baars, Jeroen Ezing en nog wel een paar serieuze kansen maar de bal mocht er niet in. Zeker 10 corners hebben we mogen nemen waarbij zowel Sven Boelsma als Ivo Lentjes als luchtmacht mee naar voren slopen maar dat mocht ook al niet baten zodat de Kudelstaarters 2 dure punten in Delft hebben laten liggen. Toch staat RKDES met 7 punten uit 3 wedstrijden nog fier op kop hopelijk staan we dat aan het eind ook nog. Gezien het getoonde spel de afgelopen 3 wedstrijden ligt dit zeker tot de mogelijkheden. 

    RKDES speelde in de volgende opstelling: Tim van de Linden, Mauro Reguero Pons, Sven Boelsma, Dennis Pronk, Ivo Lentjes, Lennart Kok(51 Mano van Veen), Roy Endhoven, Jimmy Baars, Maarten van Putten, Jeroen Ezink(69 Novell Elhadji), Rick Verkuijl(83 Joey Pothof

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide