• Sportpark RKDES vanaf 1 september 2018 op zaterdagmorgen rookvrij

  Sportpark RKDES is vanaf 1 september op de zaterdagmorgen van 9.00-13.00 uur rookvrij. 

  De zaterdagmorgen is een morgen dat er uitsluitend jeugd voetbalt en handbalt bij RKDES. Daarom is door het bestuur besloten het complex op deze ochtend rookvrij te maken. In december zal het bestuur deze maatregel evalueren.

  Er worden bij de ingang borden geplaatst die ons nieuwe beleid aangeven.

  Buiten het complex, links van de ingang, is er een asbak in de stoep geplaatst. Wij verzoeken U om deze plaats te gebruiken als rookplaats.

  Wij hopen dat deze maatregel door sociale controle gehandhaafd wordt. Met andere woorden: spreek gerust iemand aan die zich niet houdt aan dit beleid. 

  Zien roken, doet roken

  Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken. Een rookvrij sportpark draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. 

  Daarom vragen we ouders om rond de velden op andere dagen ook niet te roken. Dit geldt dan ook op trainingsdagen en uitwedstrijden, als u naar uw kind gaat kijken.

  Met trainers en leiders ligt er uit het verleden al de afspraak dat ze niet roken op het complex als ze ‘in functie’ zijn.

  Wij verzoeken leiders en trainers ook om als ze buiten het complex zijn, met zichtbaar RKDES kleding aan, niet te roken. 

  Rookvrije generatie

  Ons sportpark is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportpark bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

  Informatie over Rookvrije Generatie: www.rookvrijegeneratie.nl

  Vragen of opmerkingen?

  Hebt u nog vragen of opmerkingen over het vernieuwde beleid dan kunt U altijd leden van het Bestuur hierover aanspreken.

  Of een e-mail sturen naar onze secretaris Peter Lentjes: pwmlentjes@gmail.com

   

  Namens het Bestuur van s.v. RKDES,

  Gert Ubink

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide