• Tosti’s zijn net mensen

  Tosti’s zijn net mensen

  Vroeger, lees twee weken terug, belde we wel eens mevrouw Ham op. “Hallo u spreekt met Hans Kaas, zullen wij samen een tosti maken”. Waarschijnlijk kreeg mevrouw Ham dit soort telefoontjes dagelijks want zij hing meteen op. Wat een aangebrande tosti zeg!

  Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat voor tosti jij zou zijn? Zou jij zo’n kleffe sompige tosti zijn, een exotische of gewoon een alledaagse tosti ham/kaas. Of ben jij misschien een snel aangebrande tosti, een kort en pittige tosti of een tosti bruin brood. Tosti zijn er in alle soorten en maten, net als mensen. Altijd al benieuwd geweest of jij een tosti bent of niet. Zoek niet verder! Er is een website waar je kan ontdekken of jij een tosti bent en zo,ja welke. Op www.tostiszijnnetmensen.nl kan je doormiddel van je naam in te voeren erachter komen of jij een tosti bent of niet.

  Tot mijn grote vreugde behoor ik tot de tosti familie. Helaas ben ik geen exotische tosti of een lekkere pittige vlam tosti. Nee, ik ben een verbrande tosti. Tsja je kan niet altijd zes gooien in het leven. Maar deze website weet zichzelf nog beter op de kaart te zetten door ook de niet-tosti-mensen te laten weten wat zijn dan wel zijn. Zo is Janneke een bedankje. Graag gedaan. Evy is geen Tosti. Zoveel staat vast, Wat is ze dan wel? Waarschijnlijk is ze iets tussen babytoiletpapier en een Chinese loempia. Melanie is een mooie vrijdagmiddag besteding, Eva valt in de categorie \"Dieren met grappige oren\" en Sam is het kaboutertje dat het licht in de koelkast uit doet.

  Waarom zou je in hemelsnaam je tijd verdoen met dit soort onzin? Ja ik hoor het u denken. Wat heeft dit voor zin? Wat is het doel hiervan? Dat is het hem nou juist. Er zit geen doel achter. Het is pure onzin. Maar ontzettend vermakelijk! We zijn altijd maar druk bezig. Altijd maar gestrest. Altijd maar aan het nadenken over van alles. Het is wel eens goed om eens even iets te doen dat nergens op slaan, maar erg vermakelijk is. Even lachen om het feit dat je een kabouter bent die het koelkastlicht uit doet. Even een momentje ter ontspanning. Want als ik zo om mijn heen kijk zijn er zoveel stress-hem-de-pan-uit-tosti’s. En raken deze tosti’s uiteindelijk helemaal opgebrand. Zij melden zich ziek van werk en komen thuis te zitten, de burn-out tosti’s. Een rust momentje op de dag om even de kaas te laten bekoelen is dus erg belangrijk! Anders verbrand je je tong en zit je later op de blaren. Luister goed naar deze wijze tosti-les! Het is oké om soms lekker te lanterfanteren, wortel te schieten, uit te zoeken of je een tosti bent.

  Soms heb je ergens heel erg veel zin in. In een tosti bijvoorbeeld. Je pak alles spulletjes en je verheugd je al helemaal op het moment dat die klaar is. Als het moment daar is geniet je in volle teugen van je tosti en zelf daarna geniet je nog een beetje na omdat hij zo lekker was. Ken je dat gevoel? Nou dit was precies het geval zaterdag.

  Afgelopen zaterdag stond er een ware streek derby op het programma. Wij moesten uit tegen Aalsmeer. Een tegenstander die een plekje boven ons stond in het klassement. Winst zou betekenen dat DES boven Aalsmeer zou komen te staan. Er stond dus veel op het spel. Alle spelers hadden bij voorbaat al zin in deze wedstrijd. Aalsmeer is een leuke tegenstander om tegen te spelen. Het weer was prachtig. Alle coaches/trainers (Hans, Aniet, Maarten) waren aanwezig. Er stonden aardig wat fans langs de kant. Kortom de perfecte ingrediënten voor een prachtige wedstrijd.

  En een prachtige wedstrijd werd het! Wat speelde DES ontzettend goed. Het tempo lag vanaf minuut 1 al vrij hoog. De bal werd snel verplaatst en de eerste kansen werden al in de eerste paar minuten gecreëerd. Toch duurde het even voordat het eerste doelpunt erin lag. Maar DES bleef het spel maken en scoorde uiteindelijk de eerste goal. Een voorzet van Janneke die Samira prachtig afmaakte. Hij hing al een tijdje in de lucht. Sam was al flink aan het storen aan de rechterkant. Toch heerlijk al die dan valt. De rest van de eerste helft domineerde DES, maar vergat een ding: meer te scoren!

  Tweede helft bleef DES op hetzelfde hoge tempo voetballen als de eerste helft. En, ja hoor….daar was die dan. Het tweede doelpunt. Een prachtig bal van Evy zette Janneke vrij op de links-voor positie. Dit van Sonnetje, die een fantastische wedstrijd speelde, schoot de bal keurig binnen. En vierde dit natuurlijk uitgebreid. En terecht.

  Maar niet alleen de doelpuntenmakers speelde een sterke pot, ook de anders spelers speelde buiten gewoon goed. Britt deed als keeper goed mee en wist een aantal keer mooi te combineren met Ilse. Zij stond als laatste vrouw weer ijzersterk te verdedigen en was ook opbouwend sterk. Voor haar stond Eva, die veel op kwam lopen en altijd aanspeelbaar was. Op links stond Julian die ook een wereldwedstrijd speelde. Ik geloof niet dat iemand er voorbij is gekomen. Suus stond op rechts ook aardig wat ballen weg te werken.En zij had een lastige meisjebij haar staan. Later verruilde zij haar plekje met Mellie die deze verdedigende taak ook keurig uitvoerde. Links half stond Messi umh Hankie die de laatste tijd ook weer heerlijk in vorm is. Zo ook deze wedstrijd. Ze wist zelfs nog bijna een goaltje mee te snoepen. Rechts half stond Evy. Zij was lekker fel op de bal en zette veel aanvallen op gang. Rechts en links voor het magische duo Sam-Jan, die hun taak perfect uitvoerde. En tussen hun in stond Josselyn. Zij had het lastig met twee man, maar wist toch aardig wat druk te zetten op de tegenstander en was erg belangrijk bij het laatste doelpunt. En die was van mij, de mid-mid. Ik speelde Jos in, kreeg een kaats terug en schoot de bal over de grond de korte hoek in. Hiermee was de eindstand bepaald.

  Deze tosti smaakte zo goed! Dit was ongetwijfeld de lekkerste van allemaal. Ik zit nog steeds na te genieten. Zo trots op ons team voor deze prestatie.

  Mocht u na het lezen van dit verslag trek hebben gekregen. Hieronder het recept voor een Joyce-tosti oftewel de verbrande tosti:

  De Verbrande Tosti is een gewone Tosti maar dan verbrand. Iedereen haat een verbrande Tosti, maar om deze expres te creëren is nog een kunst. Als de boterham geprepareerd is op de gebruikelijke wijze kan men aan het belangrijkste punt van de bereiding van deze Tosti beginnen. Zorg dat je Tosti-ijzer goed voor verwarmd is. Plaats daarna de boterhammen 53 minuten in het Tosti-ijzer. Na 20 minuten zal de rook een indicatie zijn dat je op de goede weg zit. Blijf geduldig: na de 53ste minuut zal hij nog veel smakelijker zijn.


rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide