• Beste leden en vrijwilligers van RKDES,

  Vandaag een zeer uitgebreide nieuwsbrief met diverse onderwerpen. Daarom een inhoudsopgave zodat je kunt kiezen wat voor jou van belang is. De onderwerpen zijn:

  Inhoud

  1. Vandalisme op ons sportpark.

  2. Contributie RKDES blijft hetzelfde.

  3. COVID 19 update.

  Registratie kantine.

  Informatie rondom wedstrijden.

  4. Informatie voor alle leiders; jeugd en senioren.

  5. Wedstrijdtenues.

  6. Cashloze kantine.

  1. Vandalisme op ons sportpark

  Helaas heeft RKDES de afgelopen maanden te maken gekregen met vandalisme. Hoewel het Sportpark officieel gesloten is buiten trainingsuren en wedstrijddagen, komen er toch vaak niet-leden en leden op ons complex. Dat zou nog geen ramp zijn, als ze een potje zouden komen voetballen. Maar om één of andere redenen vinden deze jongeren het nodig om in de dug-outs troep achter te laten en eigendommen van RKDES te vernielen. Er is al voor honderden euro’s schade aangericht aan een aanhangwagen, een buitenkraan en netten van de doelen. Compleet nutteloos en zonde van het geld. En het levert veel ergernis en frustratie op. RKDES is in overleg met de gemeente om het toezicht en handhaving te versterken (cameratoezicht, politiecontroles). Hierbij ook de oproep aan de ouders om hun kinderen, zo ze al bij RKDES komen als het park gesloten is, hierover aan te spreken.

  2. Contributie RKDES blijft hetzelfde

  Ondanks de Corona-perikelen hoeft RKDES de contributie voor het seizoen 2020-2021 niet (tussentijds) te verhogen. Vanaf 15 maart zijn de kantine-inkomsten weggevallen. Een belangrijke inkomstenbron voor iedere voetbalvereniging. Gelukkig zijn de leden en de sponsors RKDES blijven steunen en zijn de inkomsten uit contributie en sponsoring gelijk gebleven.

  Daarnaast het RKDES hier en daar wat kunnen besparen en enkele Corona-overheidssubsidies kunnen krijgen. Het nieuwe seizoen gaat nu van start. De trainingen en wedstrijden beginnen weer. De vrijwilligers zijn weer aan de slag. Ons sportpark ligt er mooi bij. Supporters zijn weer welkom, op 1,5 meter. Dank voor alle steun in de afgelopen maanden. Samen leggen we zo de basis voor een succesvol seizoen met plezier, passie en beleving. Door Eendracht Sterk

  3. COVID 19 update

  Wij zijn sinds 2 weken weer gestart met wedstrijden en trainingen, wij zijn natuurlijk erg blij met het feit dat er weer heel fijn gevoetbald en gehandbald kan worden!

  Op onze website (https://www.rkdes.nl/) staan de algemene maatregelen als gevolg van de coronamaatregelen. Wij willen aan iedereen vragen om dit zorgvuldig door te lezen.

  Na deze eerste 2 weken vallen ons een aantal zaken op en willen wij nog extra aandacht vragen voor de volgende zaken:

  · Neem alstublieft de 1,5 meter in acht op ons complex. Langs de lijn, in de kantine, in de kleedkamer voor iedereen die 18 jaar of ouder is, ten opzichte van onze vrijwilligers etc. Wij doen een appél op ieders eigen verantwoordelijkheid in deze!

  · De kantine heeft een vastgestelde looprichting. Dit betekent een paar meters extra lopen via de uitgang bij het terras. Met deze looprichting kan de 1,5 meter worden gewaarborgd bij het betreden en verlaten van de kantine. Volg alstublieft te allen tijde deze looprichting.

  · De kantine kent een beperkt aantal zitplaatsen. Om extra overdekte zitplaatsen te creëren hebben wij het terras overdekt. De zitplaatsen binnen en buiten mogen niet worden aangepast (dus geen gesjouw met tafels en stoelen). In de kantine zijn geen staanplaatsen, ook niet aan de bar.

  Er is door RKDES een Q&A opgesteld met veel gestelde vragen. Deze is hier te vinden op onze website: https://www.rkdes.nl/qa-sportomgeving-en-corona/

  Registratie kantine

  De kantine van RKDES valt onder de horeca regels.Een van de maatregelen is het registreren van bezoekers i.v.m. bron- en contactonderzoek. Dit betekent dat u, u voor of bij binnenkomst dient te registreren.

  In de volgende gevallen hoeft u zich niet aanvullend te registreren:

  · Als u ons complex/kantine bezoekt voor een wedstrijd of training en bent u speler, trainer, leider, ouder van een jeugdspeler;

  · Als u ons complex/kantine bezoekt en u voert een clubtaak uit die geregistreerd staat in de voetbal.nl app;

  · als u een vergadering of bijeenkomst bezoekt waarvoor u persoonlijk bent uitgenodigd;

  · als u vaste vrijwilligerstaken verricht op vaste dagen

  · als u zich aangemeld heeft voor een activiteiten of evenement.

  In alle andere gevallen is registratie noodzakelijk.

  Dit kunt u vooraf doen door middel van het scannen van de QR code of link op onze website (https://www.rkdes.nl/registratie-contactgegevens-covid-19-corona/), of ter plekke door het invullen van een formulier dat bij het betreden van onze kantine te vinden is. Wij doen een vriendelijk doch dringendappèlop uw verantwoordelijkheid om te registeren. Dit is in uw eigen belang. Gegevens worden niet voor andere doelen gebruikt en worden maximaal 2 weken bewaard.

  In de kantine zijn diverse looproutes van kracht. Een uitgebreide uitleg kun je hier bekijken: https://youtu.be/FD19HAC6SCM

  LET OP!
  Heb je zelf of hebben je huisgenoten (lichte) klachten zoals hoofdpijn, keelpijn of koorts? Blijf thuis en laat je testen bij de GGD.

  Informatie rondom wedstrijden

  · De aanvangstijden van de wedstrijden op zaterdag zijn gewijzigd naar 9.00, 11.00, 13.30. Hiermee kunnen wij waarborgen dat we kunnen voldoen aan het maximaal aantal bezoekers op ons complex;

  · Leiders/trainers van RKDES : controleer de maatregelen van de club die jij bezoekt via de website van deze vereniging.

  · Er kan gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en douches conform de indeling bij de bestuursdienst. Bij jeugdteams mogen alleen de leiders in de kleedkamer aanwezig zijn mits zij de 1,5 meter in acht nemen.

  · De regels mbt het dragen van een mondkapje tijdens het rijden naar uitwedstrijden zijn veranderd. Het was eerst vanaf 18 jaar verplicht een mondkapje te dragen maar de leeftijd is aangepast naar vanaf 13 jaar. Iedereen dient zelf voor een mondkapje te zorgen.

  4. Informatie voor alle leiders; jeugd en senioren

  Wij bemerken in de praktijk dat er bij diverse verenigingen verschillende regels worden gehanteerd naar aanleiding van coronamaatregelen. Deze regels gaan vaak over het maximaal aantal toeschouwers en het wel of niet kunnen gebruiken van kantine en kleedkamers.

  Gezien het feit dat wij nog steeds 2 vacatures hebben voor een wedstrijdsecretaris zijn wij niet in staat om jullie iedere week de regels van de vereniging waar jullie spelen toe te sturen.

  Wij willen jullie dus vragen om zelf de website van de vereniging waar jullie spelen te raadplegen, de maatregelen te communiceren aan de ouders en deze in acht te nemen.

  5. Wedstrijdtenues

  Wij hanteren normaliter de regel dat de wedstrijdtenues compleet bijeen worden gehouden in de wedstrijdtas. Dit om te voorkomen dat tenues zoek raken, te zorgen dat ze gewassen worden aan de hand van de wasvoorschriften en bij invallers voldoende tenues te hebben.

  Aangezien sommige verenigingen het verzoek doen om omgekleed te komen is deze regel niet altijd meer mogelijk en kan het handig(er) zijn als iedereen een tenue mee naar huis te neemt. Mocht aan het einde van het seizoen de teamtas niet volledig ingeleverd zijn dan houden wij ons het recht voor om de kosten van aanschaf van een nieuw tenue via de leider in rekening te brengen. Deze kosten kunnen oplopen tot circa € 150,= per tenue (ivm losse bedrukking)!

  Verder willen wij iedereen vragen om de wasvoorschriften in acht te nemen. Deze zijn als volgt: Shirt binnenste buiten, sokken en broekje juist niet. NIET IN DE DROGER en geen wasverzachter gebruiken.

  6. Cashloze kantine

  Het bestuur van RKDES streeft ernaar de betalingen in de kantine zo snel mogelijk alleen nog via PIN te laten verlopen. Dit is in een stroomversnelling gekomen door de corona-crisis, omdat het virus ook via munt- en papiergeld kan worden overgedragen. Corona is echter niet de enige reden om nu over te stappen op pinnen alleen. Het levert allerlei voordelen op. Denk aan de kascontrole die na iedere kantine dag plaatvindt en die veel simpeler wordt. Of denk aan het wegvallen van de noodzaak om met veel geld op zak naar de bank te gaan om e.e.a. af te storten.

  De Cashloze Kantine komt er dus aan, maar laat nog heel even op zich wachten. Dit omdat de leverancier van ons kassasysteem nog wat dingen voor ons moet regelen om teampotjes te kunnen maken en (jeugd-)leden zonder PIN-pas toch van dienst te kunnen zijn. Zodra dit de komende weken geregeld is stappen we af van contact-geldbetalingen. Tot die tijd vragen we iedereen zoveel mogelijk met PIN-pas te betalen en indien er contact betaald wordt, dit gepast te doen.

  Het bestuur van RKDES

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide