• Van de bestuurstafel

  Huidige seizoen

  Na de moeilijke Corona-tijd is iedereen weer volop aan de slag.

  Alle elftallen draaien hun competitie weer en commissies en werkgroepjes zijn volop aan de slag om het seizoen af te sluiten met verschillende activiteiten.

  Enkele voorbeelden hier van zijn: Voetbalkamp, schoolvoetbal, kaartavonden, Blingo, Loterij, seizoensafsluiting etc.

   

  De huidige organisatie van het voetbalkamp heeft aan gegeven dat dit hun laatste jaar is. Wilt U met andere mensen dit RKDES voetbalfeest mede organiseren meldt u dan bij : voetbalkamp@rkdes.nl.

   

  Het ziet er naar uit dat we dit jaar financieel net boven de nullijn kunnen gaan afsluiten.

   

  Besloten is om de inning van de contributies vanaf komend seizoen eenvoudiger te laten verlopen. Dit gaat uitbesteed worden aan ClubCollect. Nadere informatie hierover ontvangt u binnenkort.

   

  Het bestuur heeft onlangs een prima gesprek gehad met Vertrouwenscommissie van RKDES (voorheen bekend als commissie “In Veilige Handen”). Gezamenlijk is geconstateerd dat de leden van de vertrouwenscommissie niet altijd goed zichtbaar zijn en dat gegevens hierover moeilijk te vinden zijn op onze website. Daarom worden op korte termijn een aantal verbetering doorgevoerd.

   

  Komend seizoen van zondag naar zaterdag

  Als bestuur zijn we op dit moment al volop naar volgend jaar aan het kijken.

  De verandering door de overgang van zondag- naar zaterdagvoetbal krijgt steeds duidelijker vorm maar vraagt ook nog wat aanpassingen.

  Allereerst zijn we blij dat de ESA veld 3 gaat renoveren (dat veld hebben we volgend seizoen hard nodig op zaterdag) en dat de velden 4 en 5 zeer kritisch bekeken gaan worden tijdens het zomeronderhoud.

  Dit moet gaan waarborgen dat we volgend seizoen alle wedstrijden “kwijt kunnen” op de zaterdag en dat we zo min mogelijk afgelastingen hebben.

  De technische commissie is bezig met nieuwe trainingsschema’s en tijdsindelingen (aanvangstijden wedstrijden) van de velden.

  Als bestuur hebben we gekeken naar kleedkamer-indelingen. Dit wordt krap maar met het gegeven dat er steeds meer elftallen gekleed in wedstrijdtenue aan komen op ons complex, gaan we ruimte inruimen voor elftal-kluisjes (lockers) om tassen in de plaatsen. Hierdoor zijn minder kleedkamers nodig.

  Voor de kantine wordt bekeken hoe een dagindeling eruit gaat zien en hoe we de barbezetting dan moeten regelen.

  Daarnaast wordt er gekeken hoe we het terras iets sfeervoller kunnen maken komend seizoen. Dit ook met de wetenschap dat bestaande meubilair op zijn laatste benen loopt.

   

  Voor de voetbaljeugd zijn er 8 nieuwe doeltjes aangeschaft die gemakkelijker te verplaatsen zijn en niet meer omvallen. Deze doelen hebben we mede aan kunnen schaffen met behulp van de fantastische opbrengst uit de Grote Clubactie.

   

  Handbal

  Helaas is het handvalveld in de afgelopen maand onder verantwoordelijkheid van de ESA slecht hersteld van kleine scheurtjes. We overleggen nu met de ESA om dit op heel korte termijn verbeterd te krijgen.

  De Handbalcommissie laat ook de beachbak weer up to date maken. Zij zien in de regio een groeiende belangstelling voor beachhandbal. Er zal een heuse zomercompetitie komen.

   

  Feestelijke bijeenkomst op 15 mei.

  Het Bestuur van RKDES nodigt alle leden en vrijwilligers uit voor een feestelijke bijeenkomst in de kantine van RKDES op zondag 15 mei van 12.30 – 14 uur.

   

  Hierbij zullen drie bestuursleden van RKDES, die in 2020 afscheid hebben genomen, alsnog feestelijk in het zonnetje worden gezet. We hadden dit al twee keer eerder gepland maar dat kon steeds niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen.

  • Frans Kuipers, ruim 22 jaar voorzitter geweest van RKDES
  • Jan van Leeuwen, 8 jaar penningmeester en lid Technische Commissie
  • Eppo Buskermolen, tientallen jaren actief in bestuur en vele commissies

  Helaas kan Jan Zethof, die maar liefst 60 jaar zitting heeft gehad in het bestuur, er niet meer bij zijn. Hij overleed op 12 maart jl., bijna 84 jaar oud. Zijn vrouw Truus en kinderen willen graag op 15 mei aanwezig zijn en we zullen dan zeker stil staan bij Jan zijn grote verdiensten voor RKDES.

  Vanaf 12.30 uur zullen er enkele toespraken worden gehouden, door onze voorzitter a.i. Gert Ubink en door externe sprekers namens B&W van Aalsmeer, NKS en KNVB.

  We willen om 14 uur afsluiten, waarna er gelegenheid is om de competitiewedstrijd van RKDES 1 tegen Nieuw West United te bekijken.

   

  RKDES 90 jaar

  Op 1 september 2022 bestaat SV RKDES 90 Jaar. Dit laten we niet zomaar voorbij gaan.  Er is een kleine commissie gestart die gedurende het komende seizoen activiteiten gaat organiseren.

  Allereerst willen we alle teams, zowel voetbal als handbal, komend jaar laten starten met nieuwe ballen . Deze ballen zullen opgesierd worden met het “RKDES 90 jaar” logo. Hiervoor starten we met een sponsoractie waaraan iedereen kan meedoen. Meer informatie hierover volgt.

  Vindt U het leuk om aan te sluiten bij de jubileum commissie neem dan contact op met Belinda Buskermolen: belindarkdes@gmail.com.

   

  Vrijwilligers gezocht

  Uit alles blijkt wel dat velen er zin in hebben om volgend jaar als één vereniging op de zaterdag te gaan spelen. Als Bestuur zien we echter dat diverse commissies met gebrek aan vrijwilligers zitten en dat het moeilijk is om alles voldoende in te vullen.

  Een aantal zaken willen wij wel graag onder de aandacht brengen.

  Doordat we alle wedstrijden op zaterdag gaan spelen hebben we meer scheidsrechters nodig. Het plan is om hiervoor ook iets meer oudere jeugd in te zetten. Cruciaal is dat zij goed begeleid worden en daarvoor hebben we dus meer scheidsrechterbegeleiders nodig.  Kunt U daar tijd voor vrijmaken?  Met 4-8 mensen is uw inzet maar eens in de 6-8 weken nodig. Voor informatie scheidsrechterscoordinator@rkdes.nl. Zonder deze noodzakelijke begeleiding zijn we mogelijk genoodzaakt de jeugdwedstrijden standaard door ouders van het betreffende team te laten fluiten. We hopen dus dat er snel een aantal vrijwilligers opstaan voor de begeleiding van jeugdscheidsrechters zodat we op de bestaande voet verder kunnen.

   

  Maar ook moeten we ons bestuur wat versterken. We zijn op zoek naar iemand die financiën/commerciële zaken gaat doen en ook de plaats van voorzitter is vacant (de huidige voorzitter is ad interim).  Voor informatie : Voorzitter@rkdes.nl .

   

  Aankomende evenementen

  14 mei: een gratis voetbalclinic voor jongens en meisjes van 5 tm 7 jaar. Ken jij iemand die wil proberen of voetbal dé sport is voor hem/haar? Aanmelden is niet nodig, de inschrijving begint om 9.15.

  14 mei: de kantine wordt een Summer Lounge met een rosé en bierproeverij. Kom ook genieten van zomerse muziek en lekkere drankjes van Slijterij van Lammeren. Kaarten in de voorverkoop voor € 15,= bij Slijterij van Lammeren (graag in de voorverkoop kopen zodat we weten hoeveel hapjes we mogen maken, in de kantine geldt op = op).

  26 tm 28 mei: voetbalkamp. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via het formulier op https://www.rkdes.nl/voetbalkamp

  29 mei: bazar en uitreiking van de prijzen van de loterij

  11 juni: RKDES4 feest in de kantine: Freeks Foute Jungle Party. Kaartverkoop via www.eventbrite.nl/e/tickets-freeks-foute-jungle-party-18-296250562407

  13 tm 18 juni: schoolvoetbaltoernooi

  25 juni: prutrace

   

  Tot zover dit bericht van jullie bestuur. Op naar een mooi jubileum jaar!

   

  Bestuur RKDES

  25 april 2022

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide