• Verdiende gelijkspel RKDES

    RKDES 1 - VVSB 1

    We speelde thuis tegen VVSB. Een ploeg in de middenmoot op 6 punten van RKDES. En met het begin van de lente was het goed vertoeven langs de lijn. 
In een rommelige eerste helft waar beide ploegen niet konden overtuigen lag de opwinding aan het einde van de eerste helft. Waar de scheidsrechter het even helemaal kwijt was. 
Met kleine kansjes van beide kanten was het RKDES die door een penalty op een 1-0 kwam. 
Rick Verkuyl onderuit werd gehaald en zelf de verantwoording op zich nam en rustig de bal in doel schoof. 
VVSB kon geen vuist maken maar kwam in de 44ste minuut toch op 1-1 uit een prachtig aanval die bij de tweede paal hard in het dak van het doel werd ingeschoten. 
En hier zat de opwinding van de eerste helft. 
Waar menige het over 2 meter buitenspel hadden keurde de scheids het doelpunt gewoon goed en deed alsof er niets aan de hand was. 
Het was Lorenzo Zorn die daar fel op reageerde en daar direct een gele kaart voor kreeg en hierop nogmaals reageerde en meteen een rode kaart ontving. 
Nu kreeg de scheids het nog drukker met meerdere spelers van RKDES waarop de scheids affloot en wij begrepen dat de wedstrijd gestaakt was. 
Een kwartiertje later stapte de spelers weer het veld op alleen aan de andere kant van het veld dan dat ze ervan waren vertrokken. Heel verwarrend allemaal maar gelukkig voetbalde we weer en zat zo de rust er ook meteen op begrepen we.
 RKDES liet zich wat meer terug zakken en was het VVSB die in de 53ste minuut de 1-2 maakte.
Met deze stand moeten we rekening houden met de andere mogelijkheid die zich zomaar aanbood voor DES. Degradatie kandidaat dus. Dat is wat ikzelf niet had gedacht daar dit seizoen nog eens over te moeten schrijven? 
Het is vanwege de vele aanmeldingen voor de zaterdag competitie dat we de komende 2 seizoenen met meerdere degradatie klanten te maken hebben. Dit is om meerdere lagere klassen te realiseren. Het betekend dat er 3 clubs rechtstreeks degraderen uit onze klasse en er 3 op herkansing gaan met de periode winnaars van de 4de klasse. Dus de laatste 6 uit onze klasse komen voor degradatie in aanmerking. 
De wedstrijd werd er wel leuker op om naar te kijken bij deze achterstand want DES liet het er niet bij zitten. Waar de goed spelende zeer actieve Maarten v Putten de kansjes kreeg of creëerde.
    Hij diep werd weggestuurd strak kon voorgeven op Amir el Hadji die de bal net te hoog ontving en 5 meter voor doel hard hoog over schoot. Dat was wel een kansje hoor. 
Maar RKDES ging door en stoorde zich niet aan de 10 man die ze op het veld hadden. En ze met de goed ingevallen Mano v Veen een strafschop binnen haalde. En natuurlijk was het onze koele kikker Mike v/d Bergen die deze taak op zich nam en die goed uitvoerde. Zo speelde de twee ploegen deze stand 2-2 uit tot het einde en met een gelukkige punt gaan we ons eigen opmaken voor de volgende wedstrijd uit tegen Blauw Zwart die op de 3de plek nog kans heeft op het kampioenschap.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide