• Verlies RKDES

  RKDES 1 - Aarlanderveen 1

  Met een weekend vol met teambuilding en bier voor de Selectie was het nu weer tijd voor een potje voetbal. En wel tegen de nummer 2 Aarlanderveen. 
Het blijkt inmiddels een knotsgekke competitie te zijn waar iedereen van iedereen weet te winnen of verliezen. En komen er steeds meer ploegen dichter bij elkaar voor het kampioenschap.
  Zo ook RKDES die nog steeds 6 punten op de nummer 1 staat en per week wisselvallige resultaten boekt. Ene week van de bovenste wint dan weer van een van de onderste regionen verliest. Het gaat dus erg op en neer als een ongecontroleerde stuiterbal die de weg kwijt is. 
Maar zou dit dan weer een van die magische middagen worden voor RKDES zoals de 4-0 tegen Nieuwkoop? Ik voelde wel wat in de lucht hangen maar dat was volgens mij het koufront komende van de tijdelijke hittegolf boven de noordpool.
  De wedstrijd was nog niet eens begonnen en had ik nog niet eens met me ogen geknipperd of lag de bal al in het doel. 
Dit doelpunt zou zomaar eens het snelst gescoorde doelpunt in de historie van RKDES kunnen zijn sinds de oprichting van de club in 1932. 
Ik natuurlijk op geen enkele manier enige data heb in deze gesuggereerde suggestie maar dit balletje toch zomaar binnen de 20 seconden in het netje lag. 
Dit dan weer niet zomaar natuurlijk want het had Amir el Hadji wel enige moeite gekost met het jagen op de verdediger die zich zo verslikte in de bal. Hij diegene was die daarna snel de achterlijn opzocht en het voetballend inzicht hield en de bal rustig verzorgd teruglag op wie anders dan onze goaltjes dief Mike v/d Bergen. 
En zo hadden we er weer zin in op nog meer. Zo ook onze spelers van RKDES die de druk erop hielden. 
We niet veel later met Arnaud v Leeuwen die met goed doorgaan uithaalde maar de bal de bovenkant lat raakte. 
De eerste kansen voor Aarlanderveen kwamen vanaf de 12de minuut met een schot die door Krijn Kraak werd weggewerkt en even later met een afstandsschot. In de 20ste minuut was er wel een doelpunt van Aarlanderveen maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. In deze periode stond ons middenveld te diep en leden we daar teveel balverlies. Er zo werden er ruimtes weggegeven aan Aarlanderveen die daar wel raad mee wist. 
Met uitgespeelde kansen die in doelpunten werden omgezet had Aarlanderveen de 1-0 achterstand in die eerste helft omgezet tot een 1-2 voorsprong. 
We die eerste helft met Amir el Hadji nog wel een kans kregen maar zijn schot op de keeper belande.
  Met nog geen twee minuten in de tweede helft Amir el Hadji werd weggestuurd door Arnaud v Leeuwen zo een uitgelezen kans kreeg die hij zeker had moeten maken. En anders wel had moeten afleggen op de voor een leeg doel vrij staande Rick Verkuyl maar hij dit verzuimde en de kans verloren ging.
  In dit begin van de verdere tweede helft het Aarlanderveen de betere ploeg was met beter en verzorgend voetbal. Zo kopte ze een bal op de paal en 1 net over in 2 minuten tijd. Ook was er kort erna nog een schot net naast ons doel. Maar RKDES kreeg ook zeker kansen maar miste we de scherpte om ze af te maken. Dat Aarlanderveen de 3-1 nog mocht maken uit een eigen gemaakte doelpunt uit een corner was het zo een terechte uitslag.
  Inmiddels hebben we het contact met de bovenkant van de ranglijst verloren en zijn we nu een echte middenmotor welke terecht is met het vertoonde spel waar we te wisselende resultaten boeken. Welke dan weer niet zo gek is met de vele wisselingen in spelers die per week in het veld staan.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide