• Verslag RKDES - NICOLAAS BOYS

  Geschreven door Eppo:

  RKDES-NICOLAAS BOYS  RKDES AFGETROEFD DOOR NICOLAAS BOYS

   

  De vierde wedstrijd in de competitie kwam Nicolaas Boys op bezoek in Kudelstaart de ploeg uit Nieuwveen ging verdiend met de drie punten terug naar hun dorp het werd uiteindelijk 2-3.

  RKDES begon met Jeroen Ezink op de bank zodat Jimmy Baars op de linkervleugel kwam te spelen en dat pakte veelbelovend uit want na 15 seconden werd een voorzet van hem al door een verdediger van Nic. Boys in eigen doel gewerkt een super start dus voor RKDES. Maar helaas stond na 6 minuten alweer de 1-1 op het bord, Ivo Lentjes gleed binnen de zestien uit en tikte daarmee een aanvaller aan dus de scheidsrechter legde de bal terecht op de stip. Laag en hard werd de bal langs keeper Tim van der Linden geschoten. Nog geen minuut later kopte Sven Boelsma de bal op de paal bij een corner van rechts maar ja dat telt dus nog steeds niet. De daarop gaande 30 minuten was helemaal voor de Nieuwveners, RKDES werd geheel overlopen elk duel werd verloren kortom onze gasten waren in deze fase gewoon veel beter en dat uitten zich ook in doelpunten voor Nic. Boys. Na 20 minuten kon een speler van Nic. Boys geheel ongehinderd aanleggen en produceerde een afstand pegel vanaf 25 m die onderkant lat in het doel plofte 1-2 En na een half uur werd het nog erger een vrije trap werd langs de muur geschoten had een bal voor onze keeper moeten zijn maar dat werd hij dus niet en hoppa de bal lag in de verre hoek 1-3 zeker niet onverdiend. 10 minuten voor rust kreeg de Afas/Nieuwendijk brigade een meevaller omdat een speler van Nic. Boys er veel te hard met gestrekt been in kwam zetten en de scheidsrechter trok begrijpelijk direct een rode kaart dus de Nieuwveners moesten verder met 10 man. RKDES kwam hierna wat beter onder de druk uit en dat resulteerde weer in de 2-3 een passvanaf het middenveld kwam in de spits voor de voeten van Maarten van Putten en hij ronde fraai af.

  Jimmy Baars kreeg nog een ideale kans om voor rust nog gelijk te komen maar hij schoot in kansrijke positie naast.

  Was zelf ook benieuwd wat trainer Raymond de Jong zou doen in de rust om de wedstrijd weer naar de Kudelstaarters te trekken. Mauro Pons en Ivo Lentjes mochten virtueel gaan douchen, echt douchen mag immers niet, en Jeroen Ezink en Laurens van der Scheur kwamen erin. De plaatselijke FC probeerde alles en zette Nic. Boys ook wel onder druk maar echte grote kansen kregen we in deze fase ook niet, Nicolaas Boys daarentegen wel zij gingen 2 keer alleen op Tim van de Linden af en die gooide zicht er ook 2 keer manmoedig voor. In de slotfase kopte Roy Endhoven bij de zoveelste corner nog op de paal maar verder kwamen we ook niet. Gezien de eerste helft wel een terechte uitslag, volgende week nieuwe kansen als Rutte tenminste geen roet in het eten gooi.

  RKDES speelde met de volgende opstelling

  Tim van de Linden, Sven Boelsma, Ivo Lentjes(46 Laurens van der Scheur) Mauro Pons(46 Jeroen Ezink) Lennart Kok, Mano van Veen, Roy Endhoven, Maarten van Putten(67 Ruben Onderwater), Jimmy Baars, Rick Verkuijl, Dennis Pronk

   

  1ste minuut 1-0 eigen goal

  6de minuut  1-1

  20ste minuut 1-2

  30ste minuut 1-3

  45ste minuut 2-3 Maarten van Putten

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide