• Vriendschappelijke wedstrijd

    Vriendschappelijk RKDES 1 - KDO 1
    RKDES wint vriendschappelijke wedstrijd tegen KDO met 1-0
.
    Vanaf de eerste minuut kon je zien dat RKDES deze wedstrijd wilde winnen. We speelde goed voetbal bleven rustig en lieten vertrouwen zien. Al de vorige wedstrijden speelde we vaker zenuwachtig gehaast met de lange bal die niet aankwam. Zelfs met alle wissels die er waren bleven we ons best doen om te blijven voetballen. Goed om te zien en fijn om naar te kijken. Het kwam ons spel ten goede tegen dit KDO en konden zo gemakkelijker onder de druk van de tegenstander uit voetballen.
 Al in de 6de minuut was het de altijd dreigende Amir el Hadji die op snelheid werd gevloerd in het KDO strafschop gebied. Penalty dus. Dat was een mooie prooi voor Rick Verkuyl die dit buitenkansje niet voorbij liet gaan en de goed genomen penalty verzilverde. In de verdere eerste helft bleef het zo gelijk op gaan waar beide partijen wat kleine kansjes kregen.
 In de tweede helft werd de RKDES achterhoede al in de eerste minuut verrast met een snelle uitbraak van KDO en kwamen er zo twee spelers tegen de DES keeper Tijn Kraak te staan die niet van opgeven wilde weten. Hij als een tijger zijn doel verdedigde en op het goede moment zich voor de bal gooide zo de bal blokte en KDO weerhield van de 1-1. Een fantastische redding die sprekend was voor dit als team werkende RKDES. Ook in de tweede helft bleef het gelijk op gaan waar KDO de grotere kansen kreeg maar gewoon niet genoeg geloof had om het af te maken. Ook DES bleef druk zetten op de achterhoede van KDO met kansen van Arnaud van Leeuwen Lennart Kok en Mike v/d Bergen na goed doorzetten vanaf de zijkant van Dennis Pronk. Het was een fijne warm zachte avond voor de tijd van het jaar met hetzelfde resultaat aan DES kant waar ik genoten heb van het neergezette voetbal voor het in kleine schaal gekomen publiek.
    Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide