• Ter ere van het 90-jarig bestaan van RKDES organiseren wij voor het eerst een WALKING FOOTBALL TOERNOOI!

  Het meest laagdrempelige voetbaltoernooi van Kudelstaart en omstreken: "Kan je lopen dan kan je ook voetballen"

   

  Wat is Walking Football? Een gezellig potje voetballen waarbij plezier voorop staat. Je speelt met 6 spelers en zonder keeper op een klein veldje (40 x 25 meter) met een zogenoemd 'mini-voetbal doeltje'. 

  Wij spelen tijdens dit toernooi Walking Football in 3 leeftijdscategorieën waarbij de jongste speler bepalend is voor de leeftijdscategorie: 18 tot 35 jaar, 35 tot 50 jaar en 50 jaar en ouder. De teams kunnen bestaan uit mannen, vrouwen of gemengd. De poules worden gemengd ingedeeld.

  Scheidsrechters: Ieder team zal een aantal keren moeten fluiten bij andere wedstrijden. Dit wordt opgenomen in het programma.

  We raden voetbalschoenen en scheenbeschermers aan. Teams graag in shirts in vergelijkbare kleuren. 

  Deelname aan het toernooi kost € 30,= per team (te voldoen in de kantine op de dag van het toernooi voor aanvang). Ieder team ontvangt één kannetje bier na afloop van het toernooi.

  Het toernooi start 13.00. Teams uiterlijk 12.30 melden bij de toernooicommissie.

   

  Aanmelden voor het toernooi kan tot en met 18 september door het aanmeldformulier in te vullen: https://forms.gle/HyhSWEUv3CJhr4927

  De leider van het team ontvangt alle noodzakelijke informatie uiterlijk zaterdag 24 september. 

   

  De spelregels van walking football zijn in het kort (de leider van het team ontvangt het uitgebreide spelregelboekje via de mail en deze is ook te vinden op de site van de knvb):

  1. Rennen: Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.

  2. Sliding: Het maken van slidings is niet toegestaan. Een sliding wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de sliding heeft ingezet.

  3. Intrap en indribbel: Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd wordt de bal met de voet weer het spel ingebracht. Dit kan door in te trappen of in te dribbelen. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

  4. Aftrap: Het spel begint door middel van een aftrap in het midden van het speelveld. Ook na een doelpunt wordt het spel hervat door het nemen van een aftrap op die positie. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

  5. Buitenspel: Buitenspel is niet van toepassing op walking football.

  6. Bal boven heuphoogte: De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Een pass of schot boven heuphoogte wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de bal heeft getrapt.

  7. Vrije trappen, overtredingen en hoekschoppen: Een vrije trap is te allen tijde indirect. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen. Hoekschoppen worden genomen vanaf de hoekpunten door middel van een intrap of indribbel. Ook daarbij geldt dat de tegenstander minimaal drie meter afstand moet hebben van de bal.

  8. Keepers: Er wordt zonder keepers gespeeld.

  9. Lichamelijk contact: Lichamelijk contact is niet toegestaan. Een (schouder)duw of vasthouden wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de overtreding is begaan.

  10. Scoren: Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan. Zodra een speler de bal vanaf eigen helft in het doel van de tegenstander trapt, wordt het spel hervat met indribbelen of intrappen vanaf de achterlijn.

   

  Vragen? Mail dan naar belindarkdes@gmail.com

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide