• Wederom verlies RKDES

  RKDES heeft geen revanche gehaald voor het verlies van vorige week tegen MMO ook deze week werd verloren en wel van Sporting Leiden en RKDES zakt wederom een plaats op de ranglijst en wel naar de derde plaats. De eerste 6 ploegen na een halve competitie gaan spelen voor het kampioenschap.
  RKDES begon net als tegen WVC met twee spitsen Rick Verkuijl en Mano van Veen aan deze wedstrijd dus eigenlijk weer in een andere opstelling en of dat wel de juiste manier is om een ingespeeld team te krijgen betwijfel ik maar ik ben dan ook geen trainer. Moet wel gezegd dat tegen WVC met twee spitsen wel een 0-3 voorsprong op het bord stond. De eerste twintig minuten gebeurde er maar weinig beide ploegen deden hun best om de aanval te zoeken maar dit lukte beide ook maar sporadisch. Pas na ruim twintig minuten de eerste grote kans en die was voor de Afas/Nieuwendijk brigade alleen de bal lag in diezelfde minuut aan de andere kant in het netje. Een cornerbal van Elias Elhadji werd fraai door Erik Overvliet langs de keeper gekopt maar de bal werd door een verdediger van de doellijn gekopt. In de counter scoorde Sporting Leiden wel, de linker aanvaller kon vrij opstomen, voorschuiven en de spits maakte simpel 0-1. In deze fase kreeg Sporting Leiden plotseling kans op kans om de voorsprong uit te breiden zelfs de onderkant van de lat moest de Kudelstaarters redding brengen. Toch vocht de rood-zwarte zich terug in de wedstrijd Mano van Veen lobde over de keeper maar de bal ging naast en een mooie omhaal van Roy Endhoven had een beter lot verdiend.
  De tweede helft bleef Mano van Veen in de kleedkamer achter en kwam Indy van Koert in het team en nog geen twee minuten later kreeg hij zijn eerste serieuze kans maar de keeper kon nog net zijn teen ertegen zetten en de bal verdween naast de goal. Na een uur voetballen besloot de trainer om toch maar weer met drie spitsen te gaan spelen, Robin van der Steeg werd opgeofferd en Jordy Vrolijk ging op zijn vertrouwde rechtsbuiten positie spelen. Maar voor hij daar was aanbeland kon hij bij zijn eerste balcontact de bal op de vuisten van de keeper knallen, de rebound kwam voor de voeten van Elias Elhadji en die bedacht zich geen seconde en ramde de 1-1 in de touwen. Deze voorsprong was maar van korte duur want nog geen tien minuten later moest keeper Tommy Blokzijl toch de bal uit het net halen, de eerste inzet redde hij nog fraai maar hij was in de rebound kansloos. Aanvaller Frank Brugman kwam ook nog binnen de lijnen om nog meer druk op het vijandelijk doel te brengen en dat leidde tot een dubbele kans voor Indy van Koert maar de keeper van Sporting Leiden week geen millimeter en wist beide inzetten uit zijn doel te ranselen. Vlak voor tijd had Erik Overvliet nog een goede kop kans maar zijn inzet ging naast. RKDES heeft de laatste weken niet een klein beetje geluk aan hun zijde om een wedstrijd ook in winst om te zetten. Vorige week verloren de Kudelstaarters onverdiend maar nu waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd maar was RKDES wederom niet de gelukkigste. Volgende week zijn we vrij en week daarna naar Voorschoten uit altijd lastig maar alles is lastig zoals blijkt. Kijken wat de trainer nu weer uit de hoge hoed tovert en met welke verrassing hij nu komt en zal het met drie of twee spitsen zijn.
  RKDES speelde in de volgende opstelling:
  Tommy Blokzijl, Erik Overvliet, Gijs Lentjes(75 Frank Brugman), Daan Duizendstra, Robin van der Steeg(61 Jordy Vrolijk), Mano van Veen(46 Indy van Koert), Lennart Kok, Rick Verkuijl, Roy Endhoven, Elias Elhadji, Arnaud van Leeuwen
  22ste minuut​0-1​Sporting Leiden
  62ste minuut​1-1​Elias Elhadji
  72ste minuut​1-2​Sporting Leiden

  EPPO
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide