• Winst in laatste wedstrijd

    Spaarnwoude 1 - RKDES 1

    Onze allerlaatste wedstrijd in een zondag competitie zit erop die dan wel op een maandag gespeeld werd. Deze historische dag werd gedeeld met de tegenstander Spaarnwoude. We spelen volgend seizoen in de zaterdag competitie met nieuwe verse tegenstanders. De wedstrijd begon met een Spaarnwoude die een snel uitgespeelde aanval in de 9de minuut al op voorsprong kwam waarbij Tijn Kraak kansloos was met de strak ingeschoten bal bij de tweede paal 1-0. Het spel ging verder gelijk op maar was het eindspel van beide teams net niet precies genoeg om grote kansen neer te zetten. Zoals van Mike vd Bergen die de goed gevonden ruimte net te hard inspeelde waardoor Rick Verkuyl tekort kwam.
 In de 21ste minuut was het 1-1 met een voorzet van Amir el Hadji die Rick Verkuyl inkopte. Dit doelpunt werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel.
Koen Braat die kort hierop met een hard schot aan de binnenkant lat zijn bal weer het veld in zag stuiteren. Geen doelpunt dus.
 In de 40ste minuut was het wel raak voor DES. Met Lennart Kok uit een vrije trap waar Rick Verkuyl door kopte op Sven Boelsma waar de bal uit de kluts belande bij Mike vd Bergen die mooi en lekker hard de bal in het dak van het doel schoot 1-1. 
En DES ging door met weer een vrije trap van Lennart Kok die nu hard door de muur schoot en zo de 1-2 maakte. 
De tweede helft werd minder qua voetbal wat natuurlijk niet verwonderlijk was in de natte en inmiddels koude droevige winderige weersomstandigheden.
 Spaarnwoude die met een fout de verdere gehele spanning van de wedstrijd weg nam door een verkeerde terugspeelbal die een prooi werd voor de alert reagerende Rick Verkuyl die rustig in de korte hoek de bal verwerkte en zo de 1-3 aantekende. De uitblinkende met zijn altijd genietende glimlach maar ook zeer correct fluitende scheidsrechter liet lekker lang doorspelen tot in de 99ste minuut. Waar wij al bijna niet opgedroogd koud bibberend bij onze auto waren aangekomen. Konden we toch net nog zien hoe Reno de Jong de bal rustig over de keeper plaatste en de eindstand op 1-4 zette. 
Zo zit het erop voor RKDES die het moeilijk had in het begin van het seizoen maar zich knap terug vocht om te eindigen op de 5de plek als ‘best of the rest’ in deze zondag competitie. Al met al knap gedaan jongens. Kijk alweer uit naar het komende seizoen maar dan op de zaterdag middag.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide