• Winst RKDES op hekkensluiter

    RCH 1 - RKDES 1 0-6
    Bij op de laatste plaats staande RCH waren meer DES toeschouwer aanwezig dan uit Heemstede zelf. Te verwachten zou het een niet al te spannend potje voetballen worden en gingen we er ook vanuit dat we weer veel doelpunten zouden kunnen zien van RKDES zijde. En dit klopte want in de tweede minuut was het al raak met de 0-1. Een dieptebal van Kok op vd Bergen die met een mooie actie Maarten v Putten vond die de bal netjes tegen het netje schoot. 
Die eerste helft zette RKDES veel druk op het doel van RCH met een grote kans in de 11de minuut met Maarten v Putten die goed voortrok op Verkuyl die net niet goed zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Weer even later was het Endhoven op Kok die goed kon inschieten maar de keeper knap redding vond. Met een corner van Lennart Kok die hard werd ingekopt door Sven Boelsma konden we zo de 0-2 op het scorebord zetten. 
Diezelfde Sven Boelsma dacht kort erna een speler van RCH te gemakkelijk uit te kappen welke mislukte maar door het goed keepers werk van Tijn Kraak hielden we netjes de nul. 
Een prachtig doelpunt volgde hierna met goed combinatie spel van Lennart Kok en Mike vd Bergen die Rick Verkuyl vond en Roy Endhoven wegstuurde die de bal overtuigend hard boven in het dak schoot 0-3. Met nog wat kleinere kansjes speelde we zo zonder zorgen de eerste helft uit. 
Jammerlijk was het dat de tweede helft niet goed was. Veel te ongeduldig spelen met teveel verkeerde keuzes hadden we meerdere slechte acties en was de eindpass vaker gewoon niet goed genoeg. Meerdere spelers gingen voor eigen succes wat ook niet ten goede kwam aan het kijk plezier voor het meegekomen publiek. Toch kon DES nog vaker het doel vinden zo was het Amir el Hadji die wel met een goede actie een steekbal Rick Verkuyl wegstuurde die in een hele strakke korte hoek een gaatje vond en de 0-4 aantekende. 
In de 67ste minuut was het weer Amir die weer Rick vond die uithaalde op de keeper en de rebound voor Mike vd Bergen was die ook meteen uithaalde en nu nogmaals de bal bij Rick Verkuyl kwam die nu wel het netje vond en de 0-5 aantekende. 
Dan nog weer in de 86ste minuut Amir el Hadji die de bal goed voorgaf op Luuk Westerman die lekker hard van dichtbij kon inkopen en de eindstand op 0-6 zette. Dat er nog een prachtig doelpunt met echte tikkie takkie voetbal van meerdere RKDES spelers ala Barcelona werd afgekeurd was dan nog jammerlijk te noemen. Zo kunnen we ons gaan opmaken voor de komende thuis wedstrijd tegen de koploper Martinus. RON
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide